| |     latinica | english  
Насловна
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ – НАСТАВАК СПРОВОЂЕЊА ИЗБОРНИХ РАДЊИ

Председник Републике Србије Александар Вучић донео  је Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике  којом је датум одржавања избора одређен за 21. јун 2020. године.

Републичка изборна комисија, као орган који спроводи поступак избора за народне посланике Народне скупштине, донела је решење 11. маја 2020. године о наставку изборних радњи.

Од понедељка, 11. маја 2020. године, Амбасада Републике Србије у Лондону, почеће са  пријемом захтева за гласање у иностранству.

Подносиоци захтева путем јавног портала МДУЛС https://upit.birackispisak.gov.rs/  могу проверити да ли су уписани у јединствени  бирачки списак (ЈБС).

Лице које је држављанин Републике Србије и има пријављено пребивалиште у Републици Србији а није уписано у ЈБС неопходно је да најпре поднесу захтев за упис у ЈБС.  Након доношења решења надлежног органа о упису у ЈБС, исти се може примити односно процесуирати захтев за гласање у иностранству.

Држављани Републике Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко дипломатско-конзуларног представништва најкасније  до 30. маја 2020. године (до поноћи, локално време у Републици Србији).

Попуњене пријаве за гласање у иностранству заједно са копијом важеће путне исправе или личне карте могу се доставити Амбасади РС у Лондону лично или на е маил: izbori2020@serbianembassy.org.uk.

ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ-ЛАЖНИ САЈТ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ

Министарство државне управе и локалне самоуправе објавило је текст саопштења у вези са лажним сајтом за пријављивање за гласање из иностранства којe се може преузети на линку:http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/



 


Верзија за штампу
Важне информације
Нерадни дани
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре