| |     latinica | english  
Насловна
ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ НА ИЗБОРИМА 3. АПРИЛА 2022. ГОДИНЕ

Обавештавамо да је председник Републике Србије господин Александар Вучић донео Oдлуку о расписивању избора за посланике Народне скупштине и да су исти заказани за 3.април 2022. године.

Министарство државне управе и локалне самoуправе (МДУЛС) издало је Обавештење за бираче које имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима. Обавештење се може преузети у следећем линку:


http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestava-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-koji-ce-biti-odrzani-3-aprila-2022-godine/

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити електронским путем, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана (ЈМБГ) и регистарском броју личне карте, односно пасоша, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе – https://upit.birackispisak.gov.rs/.

Држављани Републике Србије који имају бирачко право а нису уписани у јединствени бирачки списак (ЈБС) неопходно је да поднесу захтев за упис у ЈБС у Републици Србији истовремено са захтевом за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству

Држављани Републике Србије који имају бирачко право а уписани су у јединствени бирачки списак у Републици Србији могу да поднесу захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству.

Уз уредно попуњен и потписан захтев потребно је приложити и копију важеће биометријске личне карте Републике Србије или копију важећег биометријског пасоша Републике Србије.

Држављани Републике Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко дипломатско-конзуларног представништва најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка, односно до поноћи 12. марта 2022. године (локално време у Републици Србији). Након наведеног времена захтеви неће моћи да се процесуирају, те је потребно захтеве поднети благовремено.

Захтеви се могу доставити Амбасади Републике Србије у Лондону лично, путем поште или на е маил: izbori2022@serbianembassy.org.uk


Верзија за штампу
Важне информације