| |     latinica | english  
Насловна
Tелеграм саучешћа поводом смрти Њеног Величанства краљице Елизабете II

08.09.2022. 

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Њеног Величанства краљице Елизабете II, у којем се каже:  

„У име грађана Републике Србије и у своје име, упућујем искрено и дубоко саучешће поводом смрти краљице Елизабете II.

Њено Величанство је својом несебичном јавном службом обележило модерну историју Уједињеног Kраљевства и света, дајући пример како треба носити владарски ауторитет и обављати дужности и у најтежим временима. Краљица Елизабета II се са сваким изазовом суочавала мудро, ненаметљиво, али одлучно, превасходно водећи рачуна о добробити нације, чиме је стекла огромну наклоност како својих поданика, тако и бројних поштовалаца широм света. Била је ослонац својој породици и целој нацији, која јој је била привржена кроз генерације.

Њен предани однос према дужностима и бризи за нацију и државу, као и посвећеност очувању највиших моралних вредности и начела, постао је синоним за период владавине краљице Елизабете II, која је током деценија неуморно и доследно радила на томе да Уједињено Краљевство буде земља благостања за све. Без обзира на бројне изазове и тешкоће које су обележиле деценије њене суверене владавине, краљица Елизабета II је, испод спољашње крхкости, показивала снагу достојну највећих владара у историји.

Још једном изражавам дубоко саучешће породици Њеног Величанства, као и грађанима и Влади Уједињеног Краљевства, уверен да ће наставити да је памте поштујући њену владарску мудрост и патриотизам“, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Извор/Фото: www.predsednik.rs
 


Верзија за штампу
Важне информације