| |     latinica | english  
Насловна
Попис становништва, домаћинства и станова 2022. године

Обавештавамо да се попис становништва, домаћинстава и станова 2022. године спроводи само на територији Републике Србије. У попису се прикупљају подаци и о члановима домаћинства који се у време пописа налазе у иностранству (школују се, раде или бораве у иностранству из других разлога). За та лица податке дају чланови њихових домаћинстава у Републици Србији.

У периоду спровођења пописа, од 1. до 31. октобра 2022. године, Републички завод за статистику спроводи Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству а које је намењено управо држављанима који, са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство, живе у иностранству. Упитник ће бити доступан на сајту РЗС од 1. октобра 2022. године (https://www.stat.gov.rs/).

Сврха спровођења овог истраживања је да се добије потпунија слика о бројности, основним демографским, миграторним, образовним и другим карактеристикама држављана Републике Србије у иностранству.


Верзија за штампу
Важне информације
Нерадни дани
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре