| |     ћирилица | english  
Naslovna
AMBASADORKA ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ PREDALA AKREDITIVE PREDSEDNIKU IRSKE MAJKLU D. HIGINSU

Ambasadorka Republike Srbije u Irskoj na nerezidencijalnoj osnovi predala je danas akreditive predsedniku Irske Majklu D. Higinsu, na svečanoj ceremoniji koja je tim povodom održana u Dablinu. Prenela je pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i želju da dobre odnose između dve zemlje u narednom periodu podignemo na još viši nivo.

Podvukavši da će razmena poseta na visokom nivou biti jedan od prioriteta tokom njenog mandata, ambasadorka Joksimović naglasila je značaj ekonomske saradnje između dve zemlje, uz našu želju da privučemo veći broj irskih kompanija da investiraju u Srbiju. Osvrnula se na uspehe Irske na planu očuvanju ekonomske stabilnosti i podsticanju rasta, rekavši da to predstavlja poučan primer koji bi mogao biti važan segment u međusobnoj razmeni iskustava. Zahvalila je Irskoj na doslednoj podršci koju pruža Republici Srbiji u procesu EU integracija.    

Predsednik Irske Majkl D. Higins podvukao je posvećenost Irske daljem procesu EU integracija kao i spremnost da njegova zemlja pomogne Srbiji na putu punopravnog članstva u Uniji. Naglasio je značaj istorijskih veza između Irske i Republike Srbije osvrnuvši se, takođe, i na aktuelni kontekst i odličnu saradnju koju ostvarujemo u okviru misije UN u Libanu. Irski predsednik uputio je srdačne pozdrave predsedniku Aleksandru Vučiću, poželevši mu dobro zdravlje.  


Verzija za štampu
Važne informacije