| |     ћирилица | english  
Naslovna
ОБАВЕШТЕЊЕ О ГЛАСАЊУ У ИНОСТРАНСТВУ - ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ 2020

Обавештавамо да је председник Републике Србије Александар Вучић донео одлуку о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине и да су исти заказани за 26. април 2020. године.
Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) издало је Обавештење за бираче који имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима за народне посланике Народне скупштине. Обавештење се може преузети на следећем линку:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-sa-boravistem-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-za-narodne-poslnike-narodne-skupstine/

Подносиоци захтева путем јавног портала МДУЛС https://upit.birackispisak.gov.rs/  могу проверити да ли су уписани у јединствени  бирачки списак (ЈБС).

Лице које је држављанин Републике Србије и има пријављено пребивалиште у Републици Србији а није уписано у ЈБС неопходно је да најпре поднесу захтев за упис у ЈБС.  Након доношења решења надлежног органа о упису у ЈБС, исти се може примити односно процесуирати захтев за гласање у иностранству.

Од четвртка, 05. марта 2020. године, Амбасада Републике Србије у Лондону, почеће са  пријемом захтева за гласање у иностранству.

Уз прописан формулар потребно је приложити и копију важеће биометријске личне карте Републике Србије или копију важећег биометријског пасоша Републике Србије.

Држављани Републике Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко дипломатско-конзуларног представништва најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка, односно до поноћи 04. априла 2020. године (локално време у Републици Србији).

Попуњене пријаве могу се доставити Амбасади РС у Лондону лично или на е маил: izbori2020@serbianembassy.org.uk
 


Verzija za štampu
Važne informacije
Neradni dani
Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore