| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova, a sredom i od 15:00 - 18:00 časova

Adresa
28 Belgrave Square
LONDON SW1X 8QB
UNITED KINGDOM

Telefon: + 44 207 235 9049

Fax:        + 44 207 235 7092

Ambasada: embassy.london@mfa.rs

Konzulat: consular.london@mfa.rs

Praznici

Lokacija/Mapa                         

Konzularna nadležnost

Počasni konzuli

Veb:  http://www.london.mfa.gov.rs

Rad sa strankama u narednom periodu ograničava se  samo na hitne slučajeve do poboljšanja epidemiološke situacije.


 
REPUBLIČKI REFERENDUM RADI POTVRĐIVANJA AKTA O PROMENI USTAVA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, potpisao  je Odluku o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije koji je zakazan za 16. januar 2022. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) izdalo  je Obaveštenje za birače koji imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na republičkom referendumu. Obaveštenje se može preuzeti na sledećem linku:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-republickom-referendumu/

Podnosioci zahteva putem javnog portala MDULS https://upit.birackispisak.gov.rs/  mogu proveriti da li su upisani u jedinstveni  birački spisak (JBS).

Državljani Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji mogu da podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu. Uz propisani formular potrebno je priložiti i kopiju važeće biometrijske lične karte Republike Srbije ili kopiju važećeg biometrijskoj pasoša Republike Srbije.

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom podnose zahtev za glasanje u inostranstvu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, odnosno do ponoći 25. decembra 2021. godine (lokalno vreme u Republici Srbiji).

Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u JBS neophodno je da najpre podnese zahtev za upis u JBS.  Tek pošto zahtev bude rešen, odnosno nadležni organ donese rešenje o upisu u JBS, onda se može primiti odnosno procesuirati zahtev za glasanje u inostranstvu.

Popunjeni zahtevi mogu se dostaviti Ambasadi RS u Londonu lično ili na e mail: referendum@serbianembassy.org.uk.


Odluka o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore

07.10.2021.

Odluku o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore možete pogledati ovde.


 
 
REFERENDUM: GLASANJE U INOSTRANSTVU

04. decembar 2021. godine

Povodom republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije koji je raspisan za 16. januar 2022. godine, prenosimo obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave:

Opširnije...
AMBASADA U LONDONU UGOSTILA STUDENTE IZ SRBIJE KOJI SE ŠKOLUJU NA UNIVERZITETIMA U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU

U susret novogodišnjim praznicima, Ambasada Republike Srbije u Londonu ugostila je studente iz Srbije, okupljene u Organizaciji srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) koji studiraju na prestižnim britanskim univerzitetima kao što su Oksford, Kembridž, Londonski univerzitetski koledž, Imperijal i drugi. 

Opširnije...
POSETA STUDENATA SLAVISTIKE I STUDIJA JIE NA UNIVERSITY COLLEGE LONDON (UCL) AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U LONDONU

Na iskazani interes studenata slavistike i studija JIE na University College London (UCL), Ambasada R. Srbije u Londonu organizovala je predavanje ambasadorke Aleksandre Joksimović na temu spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije i procesa evrointegracija. 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova