| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova, a sredom i od 15:00 - 18:00 časova

Adresa
28 Belgrave Square
LONDON SW1X 8QB
UNITED KINGDOM

Telefon: + 44 207 235 9049

Fax:        + 44 207 235 7092

Ambasada: embassy.london@mfa.rs

Konzulat: consular.london@mfa.rs

Praznici

Lokacija/Mapa                         

Konzularna nadležnost

Počasni konzuli

Veb:  http://www.london.mfa.gov.rs

Rad sa strankama u narednom periodu ograničava se  samo na hitne slučajeve do poboljšanja epidemiološke situacije.


 
PONOVLJENI KONKURSI MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA, UPRAVE ZA SARADNJU SA DIJASPOROM I SRBIMA U REGIONU ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA KOJI SVOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu, koji su otvoreni od 18. maja 2020. godine do 1. juna 2020. godine.     

Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja možete pronaći klikom ovde.


IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE – NASTAVAK SPROVOĐENJA IZBORNIH RADNJI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo  je Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike  kojom je datum održavanja izbora određen za 21. jun 2020. godine.

Republička izborna komisija, kao organ koji sprovodi postupak izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, donela je rešenje 11. maja 2020. godine o nastavku izbornih radnji.

Od ponedeljka, 11. maja 2020. godine, Ambasada Republike Srbije u Londonu, počeće sa  prijemom zahteva za glasanje u inostranstvu.

Podnosioci zahteva putem javnog portala MDULS https://upit.birackispisak.gov.rs/  mogu proveriti da li su upisani u jedinstveni  birački spisak (JBS).

Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u JBS neophodno je da najpre podnesu zahtev za upis u JBS.  Nakon donošenja rešenja nadležnog organa o upisu u JBS, isti se može primiti odnosno procesuirati zahtev za glasanje u inostranstvu.

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom podnose zahtev za glasanje u inostranstvu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva najkasnije  do 30. maja 2020. godine (do ponoći, lokalno vreme u Republici Srbiji).

Popunjene prijave za glasanje u inostranstvu zajedno sa kopijom važeće putne isprave ili lične karte mogu se dostaviti Ambasadi RS u Londonu lično ili na e mail: izbori2020@serbianembassy.org.uk.

IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE-LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLЈIVANjE ZA GLASANЈE


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je tekst saopštenja u vezi sa lažnim sajtom za prijavljivanje za glasanje iz inostranstva koje se može preuzeti na linku: http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/


 
 
AKTUELNI REŽIM ULASKA DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLJANJA U REPUBLIKU SRBIJU

Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije, na sednici od 21. maja 2020. godine, donela Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u Republiku Srbiju - kojom prestaje da važi istoimena odluka od 19. marta 2020. godine, Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju graničnih prelaza - kojom je prestala da važi istoimena odluka, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvanje virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću, a koje su stupile na snagu 22. maja 2020. godine.
Pomenutim odlukama otvoreni su svi granični prelazi Republike Srbije i isti od danas funkcionišu u uobičajenom režimu.
Izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvanje virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću ukinuta je zabrana ulaska u Republiku Srbiju kao i epidemiološke mere za sve kategorije domaćih i stranih državljana. (bez saglasnosti/dozvole, mera izolacije i obaveznog posedovanja negativnog PCR testa).


PRIMENA ODLUKE VLADE REPUBLIKE SRBIJE O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O ZATVARANJU SVIH GRANIČNIH PRELAZA ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u Republiku Srbiju, odnosno mogućnosti ulaska svih stranih državljana u Republiku Srbiju bez dozvola, stvoreni su uslovi za prijem zahteva za vize stranih državljana u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije, uz primenu preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19 (nošenje maski i rukavica, držanje odstojanja, zakazivanje termina poseta i dr.).


KLAVIR U ČETIRI RUKE NA RELACIJI BEOGRAD-LONDON: DVE AMBASADORKE PRIREDILE VIRTUELNI KONCERT

Ambasadorke Velike Britanije u Srbiji i Srbije u Britaniji, Šan Meklaud i Aleksandra Joksimović, priredile su danas virtuelni klavirski koncert u četiri ruke, posvećen borbi protiv korona virusa.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova