| |     latinica | english  
Насловна
Конзуларна надлежност

УРАЂЕНЕ ПУТНЕ ИСПРАВЕ

Јурисдикционо подручје које покрива Амбасада Републике Србије:
 

 Велика Британија и Република Ирска.

 

КОНЗУЛАРНЕ ВЕСТИ

 

ВИРТУАЛНИ МАТИЧАР - НИШ

Канцеларија за сарадњу са дијаспором у Нишу, Регионална развојна агенција “ЈУГ“ и Управа за грађанска стања и опште послове Града Ниша покренули су сервис „Виртуелни матичар за дијаспору“ – једноставан, брз, ефикасан и услужан начин наручивања и плаћања докумената из иностранства, који, покренут из Ниша, по први пут у Србији доприноси јачању веза између дијаспоре и матице, односно српског расејања и локалних самоуправа.

Из било које тачке на свету, путем интернета је могуће наручити извод из матичне књиге рођених, извод из матичне књиге венчаних, извод из матичне књиге умрлих и књиге држављана. Изводи се достављају поштом на наведену адресу у року од 15 дана од датума плаћања Visa, Master или Maestro картицом.

Све информације у вези са сервисом „Виртуелни матичар за могу се добити путем  користећи контакт формулара на сајту Канцеларије за сарадњу са дијаспором www.dijasporanis.com (рок за одговор је 48 сати), или позивањем Градског позивног центра на +381 18 505 505 (радно време: од 7:30 до 20:00 сати, суботом од 7:30 до 14:00, UTC+01:00).


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
НОВА УСЛУГА –eИД
Корисне информације и адресе
Конзуларна надлежност
Путне исправе
Passports (Урађене путне исправе)
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања (Пријаве рођења, брака, смрти...)
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари