| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова а средом и од 15:00 - 18:00 часова

Адреса
28 Belgrave Square
LONDON SW1X 8QB
UNITED KINGDOM

Телефон: + 44 207 235 9049

Fax:            + 44 207 235 7092

Амбасада: embassy.london@mfa.rs

Конзулат: consular.london@mfa.rs

Празници

Локација/Мапа                         

Конзуларна надлежност

Почасни конзули

Веб:  http://www.london.mfa.gov.rs

Рад са странкама у наредном периоду ограничава се  само на хитне случајеве до побољшања епидемиолошке ситуације.


 
РЕПУБЛИЧКИ РЕФЕРЕНДУМ РАДИ ПОТВРЂИВАЊА АКТА О ПРОМЕНИ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, потписао је Одлуку о расписивању републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије који је заказан за 16. јануар 2022. године.

Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) издало  је Обавештење за бираче који имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на републичком референдуму. Обавештење се може преузети на следећем линку:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-republickom-referendumu/

Подносиоци захтева путем јавног портала МДУЛС https://upit.birackispisak.gov.rs/  могу проверити да ли су уписани у јединствени  бирачки списак (ЈБС).

Држављани Републике Србије који имају пријављено пребивалиште у Републици Србији могу да поднесу захтев за гласање у иностранству. Уз прописани формулар потребно је приложити и копију важеће биометријске личне карте Републике Србије или копију важећег биометријској пасоша Републике Србије.

Држављани Републике Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко дипломатско-конзуларног представништва најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка, односно до поноћи 25. децембра 2021. године (локално време у Републици Србији).

Лице које је држављанин Републике Србије и има пријављено пребивалиште у Републици Србији а није уписано у ЈБС неопходно је да најпре поднесе захтев за упис у ЈБС.  Тек пошто захтев буде решен, односно надлежни орган донесе решење о упису у ЈБС, онда се може примити односно процесуирати захтев за гласање у иностранству.

Попуњени захтеви могу се доставити Амбасади РС у Лондону лично или на е маил: referendum@serbianembassy.org.uk.


Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре

7.10.2021.

Одлуку о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре можете погледати овде.


 
 
РЕФЕРЕНДУМ: ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ

04. децембар 2021. године

Поводом републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије који је расписан за 16. јануар 2022. године, преносимо обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе:

Oпширније...
АМБАСАДА У ЛОНДОНУ УГОСТИЛА СТУДЕНТЕ ИЗ СРБИЈЕ КОЈИ СЕ ШКОЛУЈУ НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ

У сусрет новогодишњим празницима, Амбасада Републике Србије у Лондону угостила је студенте из Србије, окупљене у Организацији српских студената у иностранству (ОССИ) који студирају на престижним британским универзитетима као што су Оксфорд, Кембриџ, Лондонски универзитетски колеџ, Империјал и други.

Oпширније...
ПОСЕТА СТУДЕНАТА СЛАВИСТИКЕ И СТУДИЈА ЈИЕ НА UNIVERSITY COLLEGE LONDON (UCL) АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ

На исказани интерес студената славистике и студија ЈИЕ на University College London (UCL), Амбасада Р. Србије у Лондону организовала је предавање амбасадорке Александре Јоксимовић на тему спољнополитичких приоритета Републике Србије и процесa евроинтеграција. 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова