| |     latinica | english  
Насловна
ВАСКРШЊИ ПРАЗНИЦИ И ПРАЗНИК РАДА – НЕРАДНИ ДАНИ

Амбасада Републике Србије у Лондону неће радити у петак, 14. априла и понедељак, 17. априла 2017. године, због Васкршњих празника.

Амбасада Републике Србије у Лондону такође неће радити у понедељак 1. маја и уторак 2. маја 2017. године, због Празника рада. 
 ИЗЛОЖБА ГАЛЕРИЈЕ СЛОВАЧКЕ НАИВЕ УМЕТНОСТИ ИЗ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ

Амбасада Србије и Амбасада Словачке у Лондону вас позивају вас на изложбу галерије наивне уметности - Бабка из Ковачице која ће се одржати у четвртак, 27. априла 2017.године у Амбасади Словачке у Лондону (25 Kensington Palace Gardens,W8 4QY), са почетком у 18:30.
Молимо да своје присуство региструјете на  www.SLOVAKIAinUK.eventbrite.comЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНСТКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ

Биографија

Конкурс за израду идејног решењаИНФОРМАЦИЈА УПРАВЕ ЗА САРАДЊУ С ДИЈАСПОРОМ И СРБИМА У РЕГИОНУ

Обавештавамо да је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије објавила:


Oпширније...
ПРЕДАВАЊЕ АМБАСАДОРА ПРИБИЋЕВИЋА НА УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КОЛЕЏУ У ЛОНДОНУ

Амбасадор Републике Србије у Лондону др Огњен Прибићевић одржао је, 6.марта 2017. године, предавање о променама у међународним односима и њиховом утицају на савремену дипломатију на Универзитетском колеџу у Лондону. 


Oпширније...
„ДЕЛА НЕ РЕЧИ: ПРИЧА О ДР ЕЛСИ ИНГЛИС“

Поводом стогодишњице смрти др Елси Инглис у Норт Кенcингтон библиотеци у Лондону одржано је, 28.фебруара 2017, предавање истакнуте представнице наше дијаспоре госпође Звездане Поповић под насловом „Дела не речи: прича о др Елси Инглис“.


Oпширније...
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ

Дан државности Републике Србије свечано је прослављен 15. фебруара у Амбасади Србије у Лондону.


Oпширније...
Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста, Амбасада Републике Србије у Лондону је, у сарадњи са удружењем „Огњена Марија Ливањска“, приредила, 27.јануара 2017, изложбу  „Срби Ливањског поља – трајање кроз векове“ аутора Р.Пилиповића и професора В.Ђурића Мишине.


Oпширније...
ПРОЈЕКЦИЈА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА „СРБИ НА КРФУ-100 ГОДИНА ОД АЛБАНСКЕ ГОЛГОТЕ“

У Амбасади Републике Србије у Лондону одржана је пројекција документарног филма „Срби на Крфу – 100 година од Албанске голготе“, 13.децембра 2016.


Oпширније...
Представљање књиге Д.Нориса “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” у Амбасади Републике Србије у Лондону, 25.11.2016.

У Амбасади Републике Србије у Лондону одржано је, 25. новембра 2016, књижевно вече, на којем је представљена књига “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” Дејвида Нориса, ванредног професора на Катедри за славистику Универзитета у Нотингему.


Oпширније...
СЕДМА МЕДИЈСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону Удружења новинара Србије, уз подршку Министарства спољних послова - Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, биће одржана 27. децембра у 11,00 часова у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михајлова 6, Београд).


Oпширније...
ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА

ПОВОДОМ ДАНА ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ ПРЕДСТАВНИЦИ АМБАСАДЕ НА ЧЕЛУ СА АМБАСАДОРОМ ДР ОГЊЕНОМ ПРИБИЋЕВИЋЕМ ПОЛОЖИЛИ СУ ВЕНАЦ НА ВОЈНОМ ГРОБЉУ БРУКВУД.ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ МАРКО ЂУРИЋ У ПОСЕТИ ЛОНДОНУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић боравио је у Лондону од 25. до 27. октобра 2016. године.


Oпширније...
ЗВАНИЧНА ПОСЕТА ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ИРИНЕЈА, СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА, УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ

Његова светост патријарх српски Иринеј, са делегацијом Српске православне цркве, посетио је Уједињено Краљевство од 12. до 18. октобра 2016. године, на позив Англиканске цркве и архиепископа кантенберијског Џастина Велбија.


Oпширније...
Пријем поводом одржавања Инвестиционе конференције за регион Централне и Источне Европе у Лондону, 13-14. октобра 2016.

У Амбасади Републике Србије у Лондону уприличен је, 12. октобра 2016, пријем за учеснике инвестиционе конференције за регион Централне и Источне Европе у Лондону. 


Oпширније...
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „БЕОГРАД НА ВОДИ“ У ЛОНДОНУ

Мастер план „Belgrade Waterfront” изложен је у лондонској робној кући Harrods, Knightsbridge, чију је макету од краја јула до данас видело више од двеста хиљада посетилаца. 


Oпширније...
СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА СА БРИТАНСКИМ ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ И КОМОНВЕЛТ БОРИСОМ ЏОНСОНОМ, ЊУЈОРК, 21. СEПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Борисом Џонсоном, са којим је, у изразито пријатељској и срдачној атмосфери, разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и подршци коју Уједињено Краљевство пружа Србији на европском путу.


Oпширније...
Учешће српских креатора и дизајнера на Лондонској недељи моде

На Лондонској недељи моде, одржаној од 16. до 20. септембра 2016. године, реализовано је неколико ревија српских аутора и презентовани су многобројни радови наших модних дизајнера. 


Oпширније...
УМЕТНИЧКА ИЗЛОЖБА У АМБАСАДИ СРБИЈЕ
 
У Амбасади је у петак 22. јула одржана изложба под називом „Melting Pot“.

Oпширније...
УКУС СРБИЈЕ

У организацији Британско-српске привредне коморе, у петак 22. јула 2016, одржана је, у Амбасади Републике Србије у Лондону, промоција српских производа и вина.


Oпширније...
ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У ЛОНДОНУ

У Парламенту УК обележена је, 28.јуна 2016, стогодишњица прославе Видовдана у Великој Британији 1916. Догађај под насловом „Видовдан 2016: Commemoration of the Centenary of “Kossovo Day" 1916 in Britain” организован у сарадњи Амбасаде Републике Србије у Лондону и удружења „Српски савет у Великој Британији“. 


Oпширније...
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ ПОВОДОМ УЧЕШЋА БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ “АСД” ИЗ БЕОГРАДА НА ПРОСЛАВИ 90. РОЂЕНДАНА КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ II

“Чланице балетске школе “АСД” из Београда наступале су пред краљевском породицом у самој завршници прославе 90. рођендана краљице Елизабете II, у оквиру Покровитељског ручка, 12. јуна 2016, као једини учесници ван Велике Британије. 


Oпширније...
"КУЛТУРНА ДЕМОКРАТИЈА И ДИПЛОМАТИЈА", ДЕБАТА У БРИТАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

У британском Парламенту је 8. јуна 2016. године одржана дебата о културној демократији и дипломатији.у организацији невладине организације Про Арт.


Oпширније...
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ДОЛАСКА 27 ДЕЧАКА ИЗ СРБИЈЕ У ШКОТСКУ

У Единбургу је на прослави дана школе Џорџ Хериот свечано обележена и стогодишњица доласка 27 дечака из Србије.  Свечаности је присуствовало неколико стотина ученика, њихових родитеља, представника локалне заједнице, цркве и двадесетак потомака српских ђака као и амбасадори УК у Београду и  Србије у УК. 


Oпширније...
ТЕКСТ У ТАЈМСУ О ВЕЗАМА ИЗМЕЂУ СРБА И ШКОТА УСПОСТАВЉЕНИМ ТОКОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

ОвдеДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
 
Амбасадор Републике Србије у Лондону, др. Огњен Прибићевић и помоћник војног изасланика Републике Србије у Лондону потпуковник Саша Нешић су 9. маја 2015. године на Дан победе над фашизмом положили су венац у част пострадалих у Другом светском рату.

Oпширније...
НАЈБОЉА СРПСКА ТЕНИСЕРКА АНА ИВАНОВИЋ У ПОСЕТИ АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ


Oпширније...
ГОВОР ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАНСТВА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, БЕОГРАД

ОвдеПОСЕТА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА И ВОЈВОТКИЊЕ ОД КОРНВОЛА РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
 
Њихова краљевска височанства принц од Велса и војвоткиња од Корнвола су у оквиру балканске турнеје боравили у дводневној посети Републици Србији 16. и 17. марта 2016. године.

Oпширније...
ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС

ОВДЕИНВЕСТИЦИОНИ САМИТ ЗА ЗЕМЉЕ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЕБРД, ЛОНДОН, 22.ФЕБРУАРА 2016.
 
 
„Делегација Републике Србије предвођена председником Владе Александром Вучићем учествовала је на Инвестиционом самиту ЕБРД за Западни Балкан и Хрватску, који је одржан у Лондону, 22.фебруара 2016. Скуп је отворио  председник Европске банке за обнову и развој Сума Чакрабарти, указавши у свом говору присутним инвеститорима на потенцијале региона, који је оценио као тренутно најбоље место за улагања на свету. У име земље домаћина присутнима се обратио лорд Франсис Мод, државни министар за трговину и инвестиције, исказавши снажну подршку Уједињеног Краљевства европском путу земаља Западног Балкана.

Oпширније...
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ


Oпширније...
ГОСТОВАЊЕ ЛУИЗ МИЛЕР У АМБАСАДИ

Луиз Милер, аутор књиге „Наш брат – живот капетана Флоре Сендс”, одржала је у Амбасади 11.фебруара 2016. године предавање о српским Хериотима, дечацима који су после повлачења преко Албаније у Првом светском рату били прихваћени у школи „Џорџ Хериот” у Единбургу.


Oпширније...
УЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ПОДРШКА СИРИЈИ И РЕГИОНУ”, ЛОНДОН, 4. ФЕБРУАР 2016. ГОДИНЕ
 
 
Председник Владе Александар Вучић учествовао је на донаторској конференцији „Подршка Сирији и региону” којом су председавали британски премијер Дејвид Камерон, немачка канцеларка Ангела Меркел, премијер Норвешке Ерна Солберг, кувајтски емир Сабах ал Ахмад ал Сабах, као и генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун.

 


Oпширније...
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ВУЧИЋ У ЕМИСИЈИ NEWSNIGHT НА BBC

BBC ИнтервјуСАРАДЊА ИЗМЕђУ ЈУМКА И БРИТАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ФЛЕКСИТОГ У ИЗНОСУ ОД 1,5 МИЛИОНА ФУНТИ

Од краја прошле године Јумко је почео да производи јакне за рад у екстремно хладним условима за британску компанију Флекситог. Почев од јануара 2016. године, Јумко би требало да испоруцује 10.000 јакни месечно овој британској компанији. Амбасада Републике Србије у УК је пронашла ову британску фирму и повезала је са Јумком.

Директор Јумка Горан Ђорђевић је послао писмо захвалности амбасади РС у УК, а у интервјуу недељнику НИН од 24. децембра 2015. године је рекао:” Склопили смо уговор и раднимо за финску и пољску војску, а захваљујући ангажовању амбасадора Огњена Прибићевића радимо за енглеско тржиште. Кренули смо скромно, а за идућу годину потписали смо уговор за извоз у Енглеску вредан миллион и по фунти. Наша амбасада у Лондону је школски пример како све амбасаде у свету треба да се боре за интересе домаћих производјача. Прошлог месеца смо повећали плату за шест посто, а овог месеца ћемо је повећати за око пет посто.”
 

 


Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста у Амбасади Републике Србије у Лондону одржана је, 27.јануара 2016, изложба „Пребиловци“ која сведочи о злочину усташа 1941.године када је убијено 850 од укупно 1.000 житеља тог српског села у Херцеговини. Присутнима су се, поред амбасадора Огњена Прибићевића, обратили председник удружења „Јадовно 1941“Душан Басташић, у својству аутора изложбе, историчар Немања Девић, као и потомак преживелих жртава злочина у Пребиловцима господин Ацо Драгићевић. Изложбу је организационо подржао Борд  британских Јевреја, у име којег се присутнима обратио официр за међународну сарадњу Д.Волш.


Oпширније...
Вести
ВАСКРШЊИ ПРАЗНИЦИ И ПРАЗНИК РАДА – НЕРАДНИ ДАНИ
ИЗЛОЖБА ГАЛЕРИЈЕ СЛОВАЧКЕ НАИВЕ УМЕТНОСТИ ИЗ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНСТКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ
ИНФОРМАЦИЈА УПРАВЕ ЗА САРАДЊУ С ДИЈАСПОРОМ И СРБИМА У РЕГИОНУ
ПРЕДАВАЊЕ АМБАСАДОРА ПРИБИЋЕВИЋА НА УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КОЛЕЏУ У ЛОНДОНУ
„ДЕЛА НЕ РЕЧИ: ПРИЧА О ДР ЕЛСИ ИНГЛИС“
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста
ПРОЈЕКЦИЈА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА „СРБИ НА КРФУ-100 ГОДИНА ОД АЛБАНСКЕ ГОЛГОТЕ“
Представљање књиге Д.Нориса “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” у Амбасади Републике Србије у Лондону, 25.11.2016.
СЕДМА МЕДИЈСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ
ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА
ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ МАРКО ЂУРИЋ У ПОСЕТИ ЛОНДОНУ
ЗВАНИЧНА ПОСЕТА ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ИРИНЕЈА, СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА, УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
Пријем поводом одржавања Инвестиционе конференције за регион Централне и Источне Европе у Лондону, 13-14. октобра 2016.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „БЕОГРАД НА ВОДИ“ У ЛОНДОНУ
СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА СА БРИТАНСКИМ ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ И КОМОНВЕЛТ БОРИСОМ ЏОНСОНОМ, ЊУЈОРК, 21. СEПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ
Учешће српских креатора и дизајнера на Лондонској недељи моде
УМЕТНИЧКА ИЗЛОЖБА У АМБАСАДИ СРБИЈЕ
УКУС СРБИЈЕ
ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У ЛОНДОНУ
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ ПОВОДОМ УЧЕШЋА БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ “АСД” ИЗ БЕОГРАДА НА ПРОСЛАВИ 90. РОЂЕНДАНА КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ II
"КУЛТУРНА ДЕМОКРАТИЈА И ДИПЛОМАТИЈА", ДЕБАТА У БРИТАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ДОЛАСКА 27 ДЕЧАКА ИЗ СРБИЈЕ У ШКОТСКУ
ТЕКСТ У ТАЈМСУ О ВЕЗАМА ИЗМЕЂУ СРБА И ШКОТА УСПОСТАВЉЕНИМ ТОКОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
НАЈБОЉА СРПСКА ТЕНИСЕРКА АНА ИВАНОВИЋ У ПОСЕТИ АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ
ГОВОР ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАНСТВА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, БЕОГРАД
ПОСЕТА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА И ВОЈВОТКИЊЕ ОД КОРНВОЛА РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС
ИНВЕСТИЦИОНИ САМИТ ЗА ЗЕМЉЕ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЕБРД, ЛОНДОН, 22.ФЕБРУАРА 2016.
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
ГОСТОВАЊЕ ЛУИЗ МИЛЕР У АМБАСАДИ
УЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ПОДРШКА СИРИЈИ И РЕГИОНУ”, ЛОНДОН, 4. ФЕБРУАР 2016. ГОДИНЕ
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ВУЧИЋ У ЕМИСИЈИ NEWSNIGHT НА BBC
САРАДЊА ИЗМЕђУ ЈУМКА И БРИТАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ФЛЕКСИТОГ У ИЗНОСУ ОД 1,5 МИЛИОНА ФУНТИ
Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста
Архива вести