| |     latinica | english  
Насловна
ОТВОРЕНИ ДАН ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БИРМИНГЕМУ

На позив оца Ненада, старешине цркве Светог кнеза Лазара у Бирмингему, у суботу, 10. фебруара отправник послова Наташа Марић је присуствовала Отвореном дану цркве током којег је уприличен богат културно-уметнички програм. 


Oпширније...
КОНЦЕРТ ХАРФИСТА БЕОГРАДСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Лондону 9. фебруара је одржан концерт харфиста Музичке школе „Мокрањац“ из Београда, најстарије музичке школе основане 1899. године. 


Oпширније...
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА СРПСКОМ СПИСАТЕЉИЦОМ ГОСПОЂОМ МАЈОМ ХЕРМАН СЕКУЛИЋ

Амбасада је у петак, 9. фебруара имала част да угости списатељицу и преводиоца госпођу Мају Херман Секулић која је говорила о свом стваралачком опусу. 


Oпширније...
ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЛЕСТЕРУ

На позив свештеника оца Стефана, отправник послова а.и. Наташа Марић је у недељу, 4. фебруара 2018. године посетила лестерско-дарбијску парохију. У Лестеру је на нивоу парохије прослављена слава Свети Сава.


Oпширније...
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА СРБИЈЕ НА “THE DESTINATIONS HOLIDAY AND TRAVEL SHOW" 2018

Туристичка организација Србије представила је туристичку понуду наше земље на сајму туризма “The Destinations Holiday and Travel Show” који се одржава у лондонској Олимпији од 1. до 4. фебруара 2018. године.


Oпширније...
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА

У Амбасади Републике Србије у Лондону је у петак, 26. јануара 2018. године одржан скуп поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста. 


Oпширније...
ПРЕДАВАЊЕ ЕПИСКОПА ПАКРАЧКО-СЛАВОНСКОГ ЈОВАНА НА ТЕМУ ЈАСЕНОВЦА И СТРАДАЊА У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА НА LSE

Поводом Међународног дана сећања на жртве холокауста у четвртак, 25. јануара 2018. године, епископ пакрачко-славонски Јован је на позив др Џејмса Волтерса, 


Oпширније...
МЕСЕЦ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ

Месец српске културе у Уједињеном Краљевству ће бити одржан од 26. јануара до 3. марта 2018. године. Посетиоци ће бити у прилици да се упознају са разноликом и богатом културном понудом Србије која ће бити представљена широм Уједињeног Краљевства. Комплетан програм Месеца српске културе 2018. можете преузети овдеСАСТАНАК СА ХУМАНИТАРНОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ „BLAZING TO SERBIA“

У суботу, 9. децембра 2017. године, организован је сусрет отправника послова а.и. Наташе Марић са председником хуманитарне организације Blazing to Serbia Стивом Логаном и његовим сарадницима.  


Oпширније...
КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СТОГОДИШЊИЦЕ СМРТИ ДР ЕЛСИ ИНГЛИС ОДРЖАНА У КАТЕДРАЛИ СЕНТ ЏАИЛС У ЕДИНБУРГУ

У оквиру обележавања стогодишњице смрти др Елси Инглис, хуманисте и борца за женска права која је током Првог светског рата оснивала болнице и пружала помоћ рањеницима у земљама захваћеним ратом, а посебно у Србији, у Единбургу је 29. новембра одржана централна комеморација у катедрали Сент Џаилс. 


Oпширније...
ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ И МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋА ЛОНДОНУ

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић је, на позив британске стране, боравио у службеној посети Уједињеном Краљевству 27. и 28. новембра 2017. године. 


Oпширније...
МЛАДОМ ТЕНОРУ ИЗ СРБИЈЕ НЕНАДУ ЧИЧИ ДОДЕЉЕНА СТИПЕНДИЈА ФОНДАЦИЈЕ ИЗ ЛОНДОНА

 

У организацији „Opera Awards“ фондације 16. новембра одржан је рецитал на коме су наступили добитници стипендија које ова фондација додељује за 2017. годину. 


Oпширније...
ИЗЛОЖБА „ТИТО У АФРИЦИ“ МУЗЕЈА ЈУГОСЛАВИЈЕ У МУЗЕЈУ PITT RIVERS

У оксфордском музеју Pitt Rivers 13. новембра 2017. године је отворена изложба „Тито у Африци“ Музеја Југославије. 


Oпширније...
ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА

Поводом Дана примирја у Првом светском рату, у суботу, 11. новембра 2017. године у 11 часова, делегација Амбасаде Републике Србије коју су чинили отправник послова а.и. Наташа Марић, 


Oпширније...
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА СРБИЈЕ НА ''WORLD TRAVEL MARKET'' 2017.

Туристичка организација Србије представила је туристичку понуду наше земље на сајму туризма ''World Travel Market'' (WТМ) 2017. који је био одржан у Лондону од 6. до 8. новембра. 


Oпширније...
САСТАНАК ОТПРАВНИКА ПОСЛОВА а.и. НАТАШЕ МАРИЋ СА ЧЛАНОВИМА ПАРЛАМЕНТАРНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ GB IPU

На састанку којем су присуствовали посланик Џон Вајтингдејл (Конзервативна партија), баронеса д’Суза (Kросбенчер), посланик Девид Дру (Лабуристичка партија) и баронеса Баркер, размењена су мишљењa 


Oпширније...
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 180 ГОДИНА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У Министарству спољних послова Уједињеног Краљевства (Foreign and Commonwealth Office - FCO) у уторак, 17. октобра, одржан је скуп посвећен обележавању 180 година од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске. 


Oпширније...
LONDON FASHION WEEK – ПРОМОЦИЈА МЛАДЕ ДИЗАЈНЕРКЕ НЕВЕНЕ ИВАНОВИЋ

Током лондонске недеље моде, наша млада дизајнерка Невена Ивановић, са својим брендом NEO DESIGN, била је учесница Ones to Watch ревије у оквиру Fashion Scout програма где је лондонској публици представила колекцију ATHENEO инспирисану мотивима из књиге „Хазарски речник“, Милорада Павића. Изабрана од стране врхунских интернационалних стручњака, Невена Ивановић је као прва победница конкурса Fashion Scout SEE добила прилику да своје креације представи на лондонској недељи моде.ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА BOARD OF DEPUTIES OF BRITISH JEWS И ЧЛАНОВА JEWS DIPLOMATIC CORPS, 11. СЕПТЕМБАР 2017. ГОДИНЕ

 

Отправник послова а.и. Наташа Марић примила је у Амбасади Републике Србије у Лондону представнике Board of Deputies of British Jews и чланове Jews Diplomatic Corps који се налазе у посети Лондону.КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ ДАНА СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ И НЕСТАЛЕ СРБЕ У РАТОВИМА 90-ИХ

У четвртак, 3. августа 2017. године, поводом Дана сећања на све страдале и нестале Србе у ратовима 90-их, у Амбасади Републике Србије у Лондону је одржана комеморација


Oпширније...
ИЗЛОЖБА „ХЕТЕРОТОПИЈА“ У СРПСКОЈ КУЋИ У ЛОНДОНУ

У „Српској кући“ у Лондону отворена је, 1. јула 2017., изложба „Хетеротопија“ на којој су представљени радови младих сликара из Србије.


Oпширније...
ТРИБИНА СА ШЕФОМ ПРЕДСТАВНИШТВА ЊУЈОРК ТАЈМСА У АМБАСАДИ СРБИЈЕ

Поводом предстојећих општих избора у Уједињеном Краљевству, Амбасада Републике Србије у Лондону је организовала трибину са шефом Представништва Њујорк Тајмса у Лондону Стивеном Ерлангером на тему ванредних избора у Британији


Oпширније...
АМБАСАДОР СРБИЈЕ ПРИМИО НАГРАЂЕНУ УЧЕНИЦУ ИЗ БЕОГРАДА

Амбасадор Огњен Прибићевић примио је  у амбасади 8. маја 2017. године Тару Станковић, ученицу основне школе Стари град из Београда која је освојила прву награду на међународном конкурсу Шекспирове фондације у Стратфорду на Авону.ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Амбасадор Републике Србије у Лондону, др. Огњен Прибићевић и војни изасланик Републике Србије у Лондону пуковник Саша Перовић су 9. маја 2017. године на Дан победе над фашизмом положили су венац у част пострадалих у Другом светском рату.БРИТАНСКИ ИНВЕСТИТОР У ЋУПРИЈИ

После великог успеха који је остварила повезивањем  британске компаније Флекситог  и  Јумка из Врања амбасада Србије је пронашла новог инвеститора у Уједињеном Краљевству. Од средине прошле године, амбасада Србије је организовала низ састанака са менаџментом компаније International Water Solutions.


Oпширније...
ИЗЛОЖБА НАИВНОГ СЛИКАРСТВА У ЛОНДОНУ

 

У Амбасади Словачке Републике у Лондону отворена је изложба слика наиваца из Ковачице. Отварању изложбе присуствовао је велики број представника културног и јавног живота из Лондона, као и представника словачке и српске дијаспоре у Уједињеном Краљевству.


Oпширније...
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНСТКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ

Биографија

Конкурс за израду идејног решењаПРЕДАВАЊЕ АМБАСАДОРА ПРИБИЋЕВИЋА НА УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КОЛЕЏУ У ЛОНДОНУ

Амбасадор Републике Србије у Лондону др Огњен Прибићевић одржао је, 6.марта 2017. године, предавање о променама у међународним односима и њиховом утицају на савремену дипломатију на Универзитетском колеџу у Лондону. 


Oпширније...
„ДЕЛА НЕ РЕЧИ: ПРИЧА О ДР ЕЛСИ ИНГЛИС“

Поводом стогодишњице смрти др Елси Инглис у Норт Кенcингтон библиотеци у Лондону одржано је, 28.фебруара 2017, предавање истакнуте представнице наше дијаспоре госпође Звездане Поповић под насловом „Дела не речи: прича о др Елси Инглис“.


Oпширније...
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ

Дан државности Републике Србије свечано је прослављен 15. фебруара у Амбасади Србије у Лондону.


Oпширније...
Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста, Амбасада Републике Србије у Лондону је, у сарадњи са удружењем „Огњена Марија Ливањска“, приредила, 27.јануара 2017, изложбу  „Срби Ливањског поља – трајање кроз векове“ аутора Р.Пилиповића и професора В.Ђурића Мишине.


Oпширније...
ПРОЈЕКЦИЈА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА „СРБИ НА КРФУ-100 ГОДИНА ОД АЛБАНСКЕ ГОЛГОТЕ“

У Амбасади Републике Србије у Лондону одржана је пројекција документарног филма „Срби на Крфу – 100 година од Албанске голготе“, 13.децембра 2016.


Oпширније...
Представљање књиге Д.Нориса “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” у Амбасади Републике Србије у Лондону, 25.11.2016.

У Амбасади Републике Србије у Лондону одржано је, 25. новембра 2016, књижевно вече, на којем је представљена књига “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” Дејвида Нориса, ванредног професора на Катедри за славистику Универзитета у Нотингему.


Oпширније...
СЕДМА МЕДИЈСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону Удружења новинара Србије, уз подршку Министарства спољних послова - Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, биће одржана 27. децембра у 11,00 часова у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михајлова 6, Београд).


Oпширније...
ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА

ПОВОДОМ ДАНА ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ ПРЕДСТАВНИЦИ АМБАСАДЕ НА ЧЕЛУ СА АМБАСАДОРОМ ДР ОГЊЕНОМ ПРИБИЋЕВИЋЕМ ПОЛОЖИЛИ СУ ВЕНАЦ НА ВОЈНОМ ГРОБЉУ БРУКВУД.ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ МАРКО ЂУРИЋ У ПОСЕТИ ЛОНДОНУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић боравио је у Лондону од 25. до 27. октобра 2016. године.


Oпширније...
ЗВАНИЧНА ПОСЕТА ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ИРИНЕЈА, СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА, УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ

Његова светост патријарх српски Иринеј, са делегацијом Српске православне цркве, посетио је Уједињено Краљевство од 12. до 18. октобра 2016. године, на позив Англиканске цркве и архиепископа кантенберијског Џастина Велбија.


Oпширније...
Пријем поводом одржавања Инвестиционе конференције за регион Централне и Источне Европе у Лондону, 13-14. октобра 2016.

У Амбасади Републике Србије у Лондону уприличен је, 12. октобра 2016, пријем за учеснике инвестиционе конференције за регион Централне и Источне Европе у Лондону. 


Oпширније...
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „БЕОГРАД НА ВОДИ“ У ЛОНДОНУ

Мастер план „Belgrade Waterfront” изложен је у лондонској робној кући Harrods, Knightsbridge, чију је макету од краја јула до данас видело више од двеста хиљада посетилаца. 


Oпширније...
СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА СА БРИТАНСКИМ ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ И КОМОНВЕЛТ БОРИСОМ ЏОНСОНОМ, ЊУЈОРК, 21. СEПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Борисом Џонсоном, са којим је, у изразито пријатељској и срдачној атмосфери, разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и подршци коју Уједињено Краљевство пружа Србији на европском путу.


Oпширније...
Учешће српских креатора и дизајнера на Лондонској недељи моде

На Лондонској недељи моде, одржаној од 16. до 20. септембра 2016. године, реализовано је неколико ревија српских аутора и презентовани су многобројни радови наших модних дизајнера. 


Oпширније...
УМЕТНИЧКА ИЗЛОЖБА У АМБАСАДИ СРБИЈЕ
 
У Амбасади је у петак 22. јула одржана изложба под називом „Melting Pot“.

Oпширније...
УКУС СРБИЈЕ

У организацији Британско-српске привредне коморе, у петак 22. јула 2016, одржана је, у Амбасади Републике Србије у Лондону, промоција српских производа и вина.


Oпширније...
ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У ЛОНДОНУ

У Парламенту УК обележена је, 28.јуна 2016, стогодишњица прославе Видовдана у Великој Британији 1916. Догађај под насловом „Видовдан 2016: Commemoration of the Centenary of “Kossovo Day" 1916 in Britain” организован у сарадњи Амбасаде Републике Србије у Лондону и удружења „Српски савет у Великој Британији“. 


Oпширније...
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ ПОВОДОМ УЧЕШЋА БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ “АСД” ИЗ БЕОГРАДА НА ПРОСЛАВИ 90. РОЂЕНДАНА КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ II

“Чланице балетске школе “АСД” из Београда наступале су пред краљевском породицом у самој завршници прославе 90. рођендана краљице Елизабете II, у оквиру Покровитељског ручка, 12. јуна 2016, као једини учесници ван Велике Британије. 


Oпширније...
"КУЛТУРНА ДЕМОКРАТИЈА И ДИПЛОМАТИЈА", ДЕБАТА У БРИТАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

У британском Парламенту је 8. јуна 2016. године одржана дебата о културној демократији и дипломатији.у организацији невладине организације Про Арт.


Oпширније...
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ДОЛАСКА 27 ДЕЧАКА ИЗ СРБИЈЕ У ШКОТСКУ

У Единбургу је на прослави дана школе Џорџ Хериот свечано обележена и стогодишњица доласка 27 дечака из Србије.  Свечаности је присуствовало неколико стотина ученика, њихових родитеља, представника локалне заједнице, цркве и двадесетак потомака српских ђака као и амбасадори УК у Београду и  Србије у УК. 


Oпширније...
ТЕКСТ У ТАЈМСУ О ВЕЗАМА ИЗМЕЂУ СРБА И ШКОТА УСПОСТАВЉЕНИМ ТОКОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

ОвдеНАЈБОЉА СРПСКА ТЕНИСЕРКА АНА ИВАНОВИЋ У ПОСЕТИ АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ


Oпширније...
ГОВОР ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАНСТВА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, БЕОГРАД

ОвдеПОСЕТА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА И ВОЈВОТКИЊЕ ОД КОРНВОЛА РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
 
Њихова краљевска височанства принц од Велса и војвоткиња од Корнвола су у оквиру балканске турнеје боравили у дводневној посети Републици Србији 16. и 17. марта 2016. године.

Oпширније...
ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС

ОВДЕИНВЕСТИЦИОНИ САМИТ ЗА ЗЕМЉЕ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЕБРД, ЛОНДОН, 22.ФЕБРУАРА 2016.
 
 
„Делегација Републике Србије предвођена председником Владе Александром Вучићем учествовала је на Инвестиционом самиту ЕБРД за Западни Балкан и Хрватску, који је одржан у Лондону, 22.фебруара 2016. Скуп је отворио  председник Европске банке за обнову и развој Сума Чакрабарти, указавши у свом говору присутним инвеститорима на потенцијале региона, који је оценио као тренутно најбоље место за улагања на свету. У име земље домаћина присутнима се обратио лорд Франсис Мод, државни министар за трговину и инвестиције, исказавши снажну подршку Уједињеног Краљевства европском путу земаља Западног Балкана.

Oпширније...
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ


Oпширније...
ГОСТОВАЊЕ ЛУИЗ МИЛЕР У АМБАСАДИ

Луиз Милер, аутор књиге „Наш брат – живот капетана Флоре Сендс”, одржала је у Амбасади 11.фебруара 2016. године предавање о српским Хериотима, дечацима који су после повлачења преко Албаније у Првом светском рату били прихваћени у школи „Џорџ Хериот” у Единбургу.


Oпширније...
УЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ПОДРШКА СИРИЈИ И РЕГИОНУ”, ЛОНДОН, 4. ФЕБРУАР 2016. ГОДИНЕ
 
 
Председник Владе Александар Вучић учествовао је на донаторској конференцији „Подршка Сирији и региону” којом су председавали британски премијер Дејвид Камерон, немачка канцеларка Ангела Меркел, премијер Норвешке Ерна Солберг, кувајтски емир Сабах ал Ахмад ал Сабах, као и генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун.

 


Oпширније...
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ВУЧИЋ У ЕМИСИЈИ NEWSNIGHT НА BBC

BBC ИнтервјуСАРАДЊА ИЗМЕђУ ЈУМКА И БРИТАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ФЛЕКСИТОГ У ИЗНОСУ ОД 1,5 МИЛИОНА ФУНТИ

Од краја прошле године Јумко је почео да производи јакне за рад у екстремно хладним условима за британску компанију Флекситог. Почев од јануара 2016. године, Јумко би требало да испоруцује 10.000 јакни месечно овој британској компанији. Амбасада Републике Србије у УК је пронашла ову британску фирму и повезала је са Јумком.

Директор Јумка Горан Ђорђевић је послао писмо захвалности амбасади РС у УК, а у интервјуу недељнику НИН од 24. децембра 2015. године је рекао:” Склопили смо уговор и раднимо за финску и пољску војску, а захваљујући ангажовању амбасадора Огњена Прибићевића радимо за енглеско тржиште. Кренули смо скромно, а за идућу годину потписали смо уговор за извоз у Енглеску вредан миллион и по фунти. Наша амбасада у Лондону је школски пример како све амбасаде у свету треба да се боре за интересе домаћих производјача. Прошлог месеца смо повећали плату за шест посто, а овог месеца ћемо је повећати за око пет посто.”
 

 


Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста у Амбасади Републике Србије у Лондону одржана је, 27.јануара 2016, изложба „Пребиловци“ која сведочи о злочину усташа 1941.године када је убијено 850 од укупно 1.000 житеља тог српског села у Херцеговини. Присутнима су се, поред амбасадора Огњена Прибићевића, обратили председник удружења „Јадовно 1941“Душан Басташић, у својству аутора изложбе, историчар Немања Девић, као и потомак преживелих жртава злочина у Пребиловцима господин Ацо Драгићевић. Изложбу је организационо подржао Борд  британских Јевреја, у име којег се присутнима обратио официр за међународну сарадњу Д.Волш.


Oпширније...
Вести
ОТВОРЕНИ ДАН ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БИРМИНГЕМУ
КОНЦЕРТ ХАРФИСТА БЕОГРАДСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА СРПСКОМ СПИСАТЕЉИЦОМ ГОСПОЂОМ МАЈОМ ХЕРМАН СЕКУЛИЋ
ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЛЕСТЕРУ
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА СРБИЈЕ НА “THE DESTINATIONS HOLIDAY AND TRAVEL SHOW" 2018
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА
ПРЕДАВАЊЕ ЕПИСКОПА ПАКРАЧКО-СЛАВОНСКОГ ЈОВАНА НА ТЕМУ ЈАСЕНОВЦА И СТРАДАЊА У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА НА LSE
МЕСЕЦ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
САСТАНАК СА ХУМАНИТАРНОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ „BLAZING TO SERBIA“
КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СТОГОДИШЊИЦЕ СМРТИ ДР ЕЛСИ ИНГЛИС ОДРЖАНА У КАТЕДРАЛИ СЕНТ ЏАИЛС У ЕДИНБУРГУ
ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ И МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋА ЛОНДОНУ
МЛАДОМ ТЕНОРУ ИЗ СРБИЈЕ НЕНАДУ ЧИЧИ ДОДЕЉЕНА СТИПЕНДИЈА ФОНДАЦИЈЕ ИЗ ЛОНДОНА
ИЗЛОЖБА „ТИТО У АФРИЦИ“ МУЗЕЈА ЈУГОСЛАВИЈЕ У МУЗЕЈУ PITT RIVERS
ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА СРБИЈЕ НА ''WORLD TRAVEL MARKET'' 2017.
САСТАНАК ОТПРАВНИКА ПОСЛОВА а.и. НАТАШЕ МАРИЋ СА ЧЛАНОВИМА ПАРЛАМЕНТАРНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ GB IPU
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 180 ГОДИНА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
LONDON FASHION WEEK – ПРОМОЦИЈА МЛАДЕ ДИЗАЈНЕРКЕ НЕВЕНЕ ИВАНОВИЋ
ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА BOARD OF DEPUTIES OF BRITISH JEWS И ЧЛАНОВА JEWS DIPLOMATIC CORPS, 11. СЕПТЕМБАР 2017. ГОДИНЕ
КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ ДАНА СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ И НЕСТАЛЕ СРБЕ У РАТОВИМА 90-ИХ
ИЗЛОЖБА „ХЕТЕРОТОПИЈА“ У СРПСКОЈ КУЋИ У ЛОНДОНУ
ТРИБИНА СА ШЕФОМ ПРЕДСТАВНИШТВА ЊУЈОРК ТАЈМСА У АМБАСАДИ СРБИЈЕ
АМБАСАДОР СРБИЈЕ ПРИМИО НАГРАЂЕНУ УЧЕНИЦУ ИЗ БЕОГРАДА
ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
БРИТАНСКИ ИНВЕСТИТОР У ЋУПРИЈИ
ИЗЛОЖБА НАИВНОГ СЛИКАРСТВА У ЛОНДОНУ
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНСТКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ
ПРЕДАВАЊЕ АМБАСАДОРА ПРИБИЋЕВИЋА НА УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КОЛЕЏУ У ЛОНДОНУ
„ДЕЛА НЕ РЕЧИ: ПРИЧА О ДР ЕЛСИ ИНГЛИС“
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста
ПРОЈЕКЦИЈА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА „СРБИ НА КРФУ-100 ГОДИНА ОД АЛБАНСКЕ ГОЛГОТЕ“
Представљање књиге Д.Нориса “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” у Амбасади Републике Србије у Лондону, 25.11.2016.
СЕДМА МЕДИЈСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ
ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ – ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА
ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ МАРКО ЂУРИЋ У ПОСЕТИ ЛОНДОНУ
ЗВАНИЧНА ПОСЕТА ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ИРИНЕЈА, СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА, УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
Пријем поводом одржавања Инвестиционе конференције за регион Централне и Источне Европе у Лондону, 13-14. октобра 2016.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „БЕОГРАД НА ВОДИ“ У ЛОНДОНУ
СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА СА БРИТАНСКИМ ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ И КОМОНВЕЛТ БОРИСОМ ЏОНСОНОМ, ЊУЈОРК, 21. СEПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ
Учешће српских креатора и дизајнера на Лондонској недељи моде
УМЕТНИЧКА ИЗЛОЖБА У АМБАСАДИ СРБИЈЕ
УКУС СРБИЈЕ
ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У ЛОНДОНУ
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ ПОВОДОМ УЧЕШЋА БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ “АСД” ИЗ БЕОГРАДА НА ПРОСЛАВИ 90. РОЂЕНДАНА КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ II
"КУЛТУРНА ДЕМОКРАТИЈА И ДИПЛОМАТИЈА", ДЕБАТА У БРИТАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ДОЛАСКА 27 ДЕЧАКА ИЗ СРБИЈЕ У ШКОТСКУ
ТЕКСТ У ТАЈМСУ О ВЕЗАМА ИЗМЕЂУ СРБА И ШКОТА УСПОСТАВЉЕНИМ ТОКОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
НАЈБОЉА СРПСКА ТЕНИСЕРКА АНА ИВАНОВИЋ У ПОСЕТИ АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ
ГОВОР ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАНСТВА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, БЕОГРАД
ПОСЕТА ПРИНЦА ОД ВЕЛСА И ВОЈВОТКИЊЕ ОД КОРНВОЛА РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС
ИНВЕСТИЦИОНИ САМИТ ЗА ЗЕМЉЕ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЕБРД, ЛОНДОН, 22.ФЕБРУАРА 2016.
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УЈЕДИЊЕНОМ КРАЉЕВСТВУ
ГОСТОВАЊЕ ЛУИЗ МИЛЕР У АМБАСАДИ
УЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ПОДРШКА СИРИЈИ И РЕГИОНУ”, ЛОНДОН, 4. ФЕБРУАР 2016. ГОДИНЕ
ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ВУЧИЋ У ЕМИСИЈИ NEWSNIGHT НА BBC
САРАДЊА ИЗМЕђУ ЈУМКА И БРИТАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ФЛЕКСИТОГ У ИЗНОСУ ОД 1,5 МИЛИОНА ФУНТИ
Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста
Архива вести