| |     latinica | english  
Насловна
АМБАСАДОРКА АЛЕКСАНДРА ЈОКСИМОВИЋ ПРЕДАЛА АКРЕДИТИВЕ ПРЕДСЕДНИКУ ИРСКЕ МАЈКЛУ Д. ХИГИНСУ

Амбасадорка Републике Србије у Ирској на нерезиденцијалној основи предала је данас акредитиве председнику Ирске Мајклу Д. Хигинсу, на свечаној церемонији која је тим поводом одржана у Даблину. Пренела је поздраве председника Републике Србије Александра Вучића, као и жељу да добре односе између две земље у наредном периоду подигнемо на још виши ниво.

Подвукавши да ће размена посета на високом нивоу бити један од приоритета током њеног мандата, амбасадорка Јоксимовић нагласила је значај економске сарадње између две земље, уз нашу жељу да привучемо већи број ирских компанија да инвестирају у Србију. Осврнула се на успехе Ирске на плану очувању економске стабилности и подстицању раста, рекавши да то представља поучан пример који би могао бити важан сегмент у међусобној размени искустава. Захвалила је Ирској на доследној подршци коју пружа Републици Србији у процесу ЕУ интеграција.    

Председник Ирске Мајкл Д. Хигинс подвукао је посвећеност Ирске даљем процесу ЕУ интеграција као и спремност да његова земља помогне Србији на путу пуноправног чланства у Унији. Нагласио је значај историјских веза између Ирске и Републике Србије осврнувши се, такође, и на актуелни контекст и одличну сарадњу коју остварујемо у оквиру мисије УН у Либану. Ирски председник упутио је срдачне поздраве председнику Александру Вучићу, пожелевши му добро здравље.  

 

 


Верзија за штампу
Важне информације