| |     ћирилица | english  
Naslovna
SASTANAK SA HUMANITARNOM ORGANIZACIJOM „BLAZING TO SERBIA“

U subotu, 9. decembra 2017. godine, organizovan je susret otpravnika poslova a.i. Nataše Marić sa predsednikom humanitarne organizacije Blazing to Serbia Stivom Loganom i njegovim saradnicima.  


Opširnije...
KOMEMORACIJA POVODOM STOGODIŠNJICE SMRTI DR ELSI INGLIS ODRŽANA U KATEDRALI SENT DZAILS U EDINBURGU

U okviru obeležavanja stogodišnjice smrti dr Elsi Inglis, humaniste i borca za ženska prava koja je tokom Prvog svetskog rata osnivala bolnice i pružala pomoć ranjenicima u zemljama zahvaćenim ratom, a posebno u Srbiji, u Edinburgu je 29. novembra održana centralna komemoracija u katedrali Sent Džails.


Opširnije...
POSETA POTPREDSEDNIKA VLADE I MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA NEBOJŠE STEFANOVIĆA LONDONU

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović je, na poziv britanske strane, boravio u službenoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu 27. i 28. novembra 2017. godine. 


Opširnije...
MLADOM TENORU IZ SRBIJE NENADU ČIČI DODELjENA STIPENDIJA FONDACIJE IZ LONDONA

U organizaciji „Opera Awards“ fondacije 16. novembra održan je recital na kome su nastupili dobitnici stipendija koje ova fondacija dodeljuje za 2017. godinu. 


Opširnije...
IZLOŽBA „TITO U AFRICI“ MUZEJA JUGOSLAVIJE U MUZEJU PITT RIVERS

U oksfordskom muzeju Pitt Rivers 13. novembra 2017. godine je otvorena izložba „Tito u Africi“ Muzeja Jugoslavije.


Opširnije...
DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU – POLAGANJE VENCA

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u subotu, 11. novembra 2017. godine u 11 časova, delegacija Ambasade Republike Srbije koju su činili otpravnik poslova a.i. Nataša Marić, 


Opširnije...
PREDSTAVLJANJE TURISTIČKIH POTENCIJALA SRBIJE NA ''WORLD TRAVEL MARKET'' 2017.

Turistička organizacija Srbije predstavila je turističku ponudu naše zemlje na sajmu turizma ''World Travel Market'' (WTM) 2017. koji je bio održan u Londonu od 6. do 8. novembra. 


Opširnije...
SASTANAK OTPRAVNIKA POSLOVA a.i. NATAŠE MARIĆ SA ČLANOVIMA PARLAMENTARNE DELEGACIJE GB IPU

Na sastanku kojem su prisustvovali poslanik Džon Vajtingdejl (Konzervativna partija), baronesa d’Suza (Krosbenčer), poslanik Devid Dru (Laburistička partija) i baronesa Barker, razmenjena su mišljenja 


Opširnije...
OBELEŽAVANJE 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA I REPUBLIKE SRBIJE

U Ministarstvu spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva (Foreign and Commonwealth Office - FCO) u utorak, 17. oktobra, održan je skup posvećen obeležavanju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske. 


Opširnije...
LONDON FASHION WEEK – PROMOCIJA MLADE DIZAJNERKE NEVENE IVANOVIĆ

Tokom londonske nedelje mode, naša mlada dizajnerka Nevena Ivanović, sa svojim brendom NEO DESIGN, bila je učesnica Ones to Watch revije u okviru Fashion Scout programa gde je londonskoj publici predstavila kolekciju ATHENEO inspirisanu motivima iz knjige „Hazarski rečnik“, Milorada Pavića. Izabrana od strane vrhunskih internacionalnih stručnjaka, Nevena Ivanović je kao prva pobednica konkursa Fashion Scout SEE dobila priliku da svoje kreacije predstavi na londonskoj nedelji mode.POSETA PREDSTAVNIKA BOARD OF DEPUTIES OF BRITISH JEWS I ČLANOVA JEWS DIPLOMATIC CORPS, 11. SEPTEMBAR 2017. GODINE

 

Otpravnik poslova a.i. Nataša Marić primila je u Ambasadi Republike Srbije u Londonu predstavnike Board of Deputies of British Jews i članove Jews Diplomatic Corps koji se nalaze u poseti Londonu.

 KOMEMORACIJA POVODOM DANA SEĆANJA NA STRADALE I NESTALE SRBE U RATOVIMA 90-IH

U četvrtak, 3. avgusta 2017. godine, povodom Dana sećanja na sve stradale i nestale Srbe u ratovima 90-ih, u Ambasadi Republike Srbije u Londonu je održana komemoracija


Opširnije...
IZLOŽBA „HETEROTOPIJA“ U SRPSKOJ KUĆI U LONDONU

U „Srpskoj kući" u Londonu otvorena je, 1.jula 2017.g, izložba „Heterotopija" na kojoj su predstavljeni radovi mladih slikara iz Srbije.


Opširnije...
TRIBINA SA ŠEFOM PREDSTAVNIŠTVA NJUJORK TAJMSA U AMBASADI SRBIJE

Povodom predstojećih opštih izbora u Ujedinjenom Kraljevstvu, Ambasada Republike Srbije u Londonu je organizovala tribinu sa šefom Predstavništva Njujork Tajmsa u Londonu Stivenom Erlangerom na temu vanrednih izbora u Britaniji


Opširnije...
AMBASАDOR SRBIJE PRIMIO NAGRAĐENU UČENICU IZ BEOGRADA

Ambasador Ognjen Pribićević primio je  u ambasadi 8. maja 2017. godine Taru Stanković, učenicu osnovne škole Stari grad iz Beograda koja je osvojila prvu nagradu na međunarodnom konkursu Šekspirove fondacije u Stratfordu na Avonu.DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Ambasador Republike Srbije u Londonu, dr. Ognjen Pribićević i vojni izaslanik Republike Srbije u Londonu pukovnik Saša Perović su 9. maja 2017. godine na Dan pobede nad fašizmom položili su venac u čast postradalih u Drugom svetskom ratu.BRITANSKI INVESTITOR U ĆUPRIJI

Posle velikog uspeha koji je ostvarila povezivanjem  britanske kompanije Fleksitog  i  Jumka iz Vranja ambasada Srbije je pronašla novog investitora u Ujedinjenom Kraljevstvu. Od sredine prošle godine, ambasada Srbije je organizovala niz sastanaka sa menadžmentom kompanije International Water Solutions.


Opširnije...
IZLOŽBA NAIVNOG SLIKARSTVA U LONDONU

 

U Ambasadi Slovačke Republike u Londonu otvorena je izložba slika naivaca iz Kovačice. Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj predstavnika kulturnog i javnog života iz Londona, kao i predstavnika slovačke i srpske dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Opširnije...
JAVNI MEĐUNARODNI OTVORENI DVOSTEPENI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENЈA ZA SPOMEN-OBELEŽJE ZORANU ĐINĐIĆU NA STUDENSTKOM TRGU U BEOGRADU

Biografija

Konkurs za izradu idejnog rešenjaPREDAVANjE AMBASADORA PRIBIĆEVIĆA NA UNIVERZITETSKOM KOLEDžU U LONDONU

Ambasador Republike Srbije u Londonu dr Ognjen Pribićević održao je, 6.marta 2017. godine, predavanje o promenama u međunarodnim odnosima i njihovom uticaju na savremenu diplomatiju na Univerzitetskom koledžu u Londonu. 


Opširnije...
„DELA NE REČI: PRIČA O DR ELSI INGLIS“

Povodom stogodišnjice smrti dr Elsi Inglis u Nort Kencington biblioteci u Londonu održano je, 28.februara 2017, predavanje istaknute predstavnice naše dijaspore gospođe Zvezdane Popović pod naslovom „Dela ne reči: priča o dr Elsi Inglis“.


Opširnije...
PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE U UJEDINjENOM KRALjEVSTVU

Dan državnosti Republike Srbije svečano je proslavljen 15. februara u Ambasadi Srbije u Londonu.


Opširnije...
Obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Ambasada Republike Srbije u Londonu je, u saradnji sa udruženjem „Ognjena Marija Livanjska“, priredila, 27.januara 2017, izložbu  „Srbi Livanjskog polja – trajanje kroz vekove“ autora R.Pilipovića i profesora V.Đurića Mišine.


Opširnije...
PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA „SRBI NA KRFU-100 GODINA OD ALBANSKE GOLGOTE“

U Ambasadi Republike Srbije u Londonu održana je projekcija dokumentarnog filma „Srbi na Krfu – 100 godina od Albanske golgote“, 13.decembra 2016.


Opširnije...
Predstavljanje knjige D.Norisa “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” u Ambasadi Republike Srbije u Londonu, 25.11.2016.

U Ambasadi Republike Srbije u Londonu održano je, 25. novembra 2016, književno veče, na kojem je predstavljena knjiga “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” Dejvida Norisa, vanrednog profesora na Katedri za slavistiku Univerziteta u Notingemu.


Opširnije...
SEDMA MEDIJSKA KONFERENCIJA DIJASPORE I SRBA U REGIONU

Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu Udruženja novinara Srbije, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, biće održana 27. decembra u 11,00 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihajlova 6, Beograd).


Opširnije...
DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU – POLAGANJE VENCA

POVODOM DANA PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU PREDSTAVNICI AMBASADE NA ČELU SA AMBASADOROM DR OGNJENOM PRIBIĆEVIĆEM POLOŽILI SU VENAC NA VOJNOM GROBLJU BRUKVUD.DIREKTOR KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU MARKO ĐURIĆ U POSETI LONDONU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boravio je u Londonu od 25. do 27. oktobra 2016. godine.


Opširnije...
ZVANIČNA POSETA NJEGOVE SVETOSTI IRINEJA, SRPSKOG PATRIJARHA, UJEDINJENOM KRALJEVSTVU

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve, posetio je Ujedinjeno Kraljevstvo od 12. do 18. oktobra 2016. godine, na poziv Anglikanske crkve i arhiepiskopa kantenberijskog Džastina Velbija.


Opširnije...
Prijem povodom održavanja Investicione konferencije za region Centralne i Istočne Evrope u Londonu, 13-14. oktobra 2016.

U Ambasadi Republike Srbije u Londonu upriličen je, 12. oktobra 2016, prijem za učesnike investicione konferencije za region Centralne i Istočne Evrope u Londonu. 


Opširnije...
PREZENTACIJA PROJEKTA „BEOGRAD NA VODI“ U LONDONU

Master plan „Belgrade Waterfront” izložen je u londonskoj robnoj kući Harrods, Knightsbridge, čiju je maketu od kraja jula do danas videlo više od dvesta hiljada posetilaca. 


Opširnije...
SUSRET PREDSEDNIKA VLADE ALEKSANDRA VUČIĆA SA BRITANSKIM DRŽAVNIM SEKRETAROM ZA SPOLjNE POSLOVE I KOMONVELT BORISOM DžONSONOM, NjUJORK, 21. SEPTEMBAR 2016. GODINE

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom, sa kojim je, u izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža Srbiji na evropskom putu.


Opširnije...
Učešće srpskih kreatora i dizajnera na Londonskoj nedelji mode

Na Londonskoj nedelji mode, održanoj od 16. do 20. septembra 2016. godine, realizovano je nekoliko revija srpskih autora i prezentovani su mnogobrojni radovi naših modnih dizajnera. 


Opširnije...
UMETNIČKA IZLOŽBA U AMBASADI SRBIJE
 
U Ambasadi je u petak 22. jula održana izložba pod nazivom „Melting Pot“.

Opširnije...
UKUS SRBIJE

U organizaciji Britansko-srpske privredne komore, u petak 22. jula 2016, održana je, u Ambasadi Republike Srbije u Londonu, promocija srpskih proizvoda i vina.


Opširnije...
PROSLAVA VIDOVDANA U LONDONU

U Parlamentu UK obeležena je, 28.juna 2016, stogodišnjica proslave Vidovdana u Velikoj Britaniji 1916. Događaj pod naslovom „Vidovdan 2016: Commemoration of the Centenary of “Kossovo Day" 1916 in Britain” organizovan u saradnji Ambasade Republike Srbije u Londonu i udruženja „Srpski savet u Velikoj Britaniji“.


Opširnije...
PRIJEM U AMBASADI POVODOM UČEŠĆA BALETSKE ŠKOLE “ASD” IZ BEOGRADA NA PROSLAVI 90. ROĐENDANA KRALJICE ELIZABETE II

“Članice baletske škole “ASD” iz Beograda nastupale su pred kraljevskom porodicom u samoj završnici proslave 90. rođendana kraljice Elizabete II, u okviru Pokroviteljskog ručka, 12. juna 2016, kao jedini učesnici van Velike Britanije. 


Opširnije...
"KULTURNA DEMOKRATIJA I DIPLOMATIJA", DEBATA U BRITANSKOM PARLAMENTU
 
U britanskom Parlamentu je 8. juna 2016. godine održana debata o kulturnoj demokratiji i diplomatiji.u organizaciji nevladine organizacije Pro Art.

Opširnije...
OBELEŽAVANJE STOGODIŠNJICE DOLASKA 27 DEČAKA IZ SRBIJE U ŠKOTSKU

U Edinburgu je na proslavi dana škole Džordž Heriot svečano obeležena i stogodišnjica dolaska 27 dečaka iz Srbije.  Svečanosti je prisustvovalo nekoliko stotina učenika, njihovih roditelja, predstavnika lokalne zajednice, crkve i dvadesetak potomaka srpskih đaka kao i ambasadori UK u Beogradu i  Srbije u UK. 


Opširnije...
TEKST U TAJMSU O VEZAMA IZMEĐU SRBA I ŠKOTA USPOSTAVLJENIM TOKOM PRVOG SVETSKOG RATA

OvdeNAJBOLJA SRPSKA TENISERKA ANA IVANOVIĆ U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U LONDONU


Opširnije...
GOVOR NJEGOVOG KRALJEVSKOG VISOČANSTVA PRINCA OD VELSA U NARODNOJ SKUPŠTINI, BEOGRAD

OvdePOSETA PRINCA OD VELSA I VOJVOTKINJE OD KORNVOLA REPUBLICI SRBIJI

Njihova kraljevska visočanstva princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su u okviru balkanske turneje boravili u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji 16. i 17. marta 2016. godine.


Opširnije...
INVESTICIONI SAMIT ZA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA U ORGANIZACIJI EBRD, LONDON, 22.FEBRUARA 2016.

„Delegacija Republike Srbije predvođena predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem učestvovala je na Investicionom samitu EBRD za Zapadni Balkan i Hrvatsku, koji je održan u Londonu, 22.februara 2016. Skup je otvorio  predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti, ukazavši u svom govoru prisutnim investitorima na potencijale regiona, koji je ocenio kao trenutno najbolje mesto za ulaganja na svetu. U ime zemlje domaćina prisutnima se obratio lord Fransis Mod, državni ministar za trgovinu i investicije, iskazavši snažnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva evropskom putu zemalja Zapadnog Balkana.


Opširnije...
PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU


Opširnije...
GOSTOVANJE LUIZ MILER U AMBASADI

Luiz Miler, autor knjige „Naš brat – život kapetana Flore Sends”, održala je u Ambasadi 11.februara 2016. godine predavanje o srpskim Heriotima, dečacima koji su posle povlačenja preko Albanije u Prvom svetskom ratu bili prihvaćeni u školi „Džordž Heriot” u Edinburgu.


Opširnije...
UČEŠĆE PREDSEDNIKA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NA KONFERENCIJI „PODRŠKA SIRIJI I REGIONU”, LONDON, 4. FEBRUAR 2016. GODINE

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić učestvovao je na donatorskoj konferenciji „Podrška Siriji i regionu” kojom su predsedavali britanski premijer Dejvid Kameron, nemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Norveške Erna Solberg, kuvajtski emir Sabah al Ahmad al Sabah, kao i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.
Srbija će za Siriju izdvojiti donaciju u iznosu od 500,000 evra za 2016. godinu.


Opširnije...
PREDSEDNIK VLADE VUČIĆ U EMISIJI NEWSNIGHT NA BBC

BBC IntervjuSARADNJA IZMEDJU JUMKA I BRITANSKE KOMPANIJE FLEKSITOG U IZNOSU OD 1,5 MILIONA FUNTI

Od kraja prošle godine Jumko je počeo da proizvodi jakne za rad u ekstremno hladnim uslovima za britansku kompaniju Fleksitog. Počev od januara 2016. godine, Jumko bi trebalo da isporucuje 10.000 jakni mesečno ovoj britanskoj kompaniji. Ambasada Republike Srbije u UK je pronašla ovu britansku firmu i povezala je sa Jumkom.

Direktor Jumka Goran Djordjević je poslao pismo zahvalnosti ambasadi RS u UK, a u intervjuu nedeljniku NIN od 24. decembra 2015. godine je rekao:” Sklopili smo ugovor i radnimo za finsku i poljsku vojsku, a zahvaljujući angažovanju ambasadora Ognjena Pribićevića radimo za englesko tržište. Krenuli smo skromno, a za iduću godinu potpisali smo ugovor za izvoz u Englesku vredan million i po funti. Naša ambasada u Londonu je školski primer kako sve ambasade u svetu treba da se bore za interese domaćih proizvodjača. Prošlog meseca smo povećali platu za šest posto, a ovog meseca ćemo je povećati za oko pet posto.”

 

 Obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta u Ambasadi Republike Srbije u Londonu održana je, 27.januara 2016, izložba „Prebilovci“ koja svedoči o zločinu ustaša 1941.godine kada je ubijeno 850 od ukupno 1.000 žitelja tog srpskog sela u Hercegovini. Prisutnima su se, pored ambasadora Ognjena Pribićevića, obratili predsednik udruženja „Jadovno 1941“Dušan Bastašić, u svojstvu autora izložbe, istoričar Nemanja Dević, kao i potomak preživelih žrtava zločina u Prebilovcima gospodin Aco Dragićević. Izložbu je organizaciono podržao Bord  britanskih Jevreja, u ime kojeg se prisutnima obratio oficir za međunarodnu saradnju D.Volš.


Opširnije...
Vesti
SASTANAK SA HUMANITARNOM ORGANIZACIJOM „BLAZING TO SERBIA“
KOMEMORACIJA POVODOM STOGODIŠNJICE SMRTI DR ELSI INGLIS ODRŽANA U KATEDRALI SENT DZAILS U EDINBURGU
POSETA POTPREDSEDNIKA VLADE I MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA NEBOJŠE STEFANOVIĆA LONDONU
MLADOM TENORU IZ SRBIJE NENADU ČIČI DODELjENA STIPENDIJA FONDACIJE IZ LONDONA
IZLOŽBA „TITO U AFRICI“ MUZEJA JUGOSLAVIJE U MUZEJU PITT RIVERS
DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU – POLAGANJE VENCA
PREDSTAVLJANJE TURISTIČKIH POTENCIJALA SRBIJE NA ''WORLD TRAVEL MARKET'' 2017.
SASTANAK OTPRAVNIKA POSLOVA a.i. NATAŠE MARIĆ SA ČLANOVIMA PARLAMENTARNE DELEGACIJE GB IPU
OBELEŽAVANJE 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA I REPUBLIKE SRBIJE
LONDON FASHION WEEK – PROMOCIJA MLADE DIZAJNERKE NEVENE IVANOVIĆ
POSETA PREDSTAVNIKA BOARD OF DEPUTIES OF BRITISH JEWS I ČLANOVA JEWS DIPLOMATIC CORPS, 11. SEPTEMBAR 2017. GODINE
KOMEMORACIJA POVODOM DANA SEĆANJA NA STRADALE I NESTALE SRBE U RATOVIMA 90-IH
IZLOŽBA „HETEROTOPIJA“ U SRPSKOJ KUĆI U LONDONU
TRIBINA SA ŠEFOM PREDSTAVNIŠTVA NJUJORK TAJMSA U AMBASADI SRBIJE
AMBASАDOR SRBIJE PRIMIO NAGRAĐENU UČENICU IZ BEOGRADA
DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM
BRITANSKI INVESTITOR U ĆUPRIJI
IZLOŽBA NAIVNOG SLIKARSTVA U LONDONU
JAVNI MEĐUNARODNI OTVORENI DVOSTEPENI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENЈA ZA SPOMEN-OBELEŽJE ZORANU ĐINĐIĆU NA STUDENSTKOM TRGU U BEOGRADU
PREDAVANjE AMBASADORA PRIBIĆEVIĆA NA UNIVERZITETSKOM KOLEDžU U LONDONU
„DELA NE REČI: PRIČA O DR ELSI INGLIS“
PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE U UJEDINjENOM KRALjEVSTVU
Obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta
PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA „SRBI NA KRFU-100 GODINA OD ALBANSKE GOLGOTE“
Predstavljanje knjige D.Norisa “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” u Ambasadi Republike Srbije u Londonu, 25.11.2016.
SEDMA MEDIJSKA KONFERENCIJA DIJASPORE I SRBA U REGIONU
DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU – POLAGANJE VENCA
DIREKTOR KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU MARKO ĐURIĆ U POSETI LONDONU
ZVANIČNA POSETA NJEGOVE SVETOSTI IRINEJA, SRPSKOG PATRIJARHA, UJEDINJENOM KRALJEVSTVU
Prijem povodom održavanja Investicione konferencije za region Centralne i Istočne Evrope u Londonu, 13-14. oktobra 2016.
PREZENTACIJA PROJEKTA „BEOGRAD NA VODI“ U LONDONU
SUSRET PREDSEDNIKA VLADE ALEKSANDRA VUČIĆA SA BRITANSKIM DRŽAVNIM SEKRETAROM ZA SPOLjNE POSLOVE I KOMONVELT BORISOM DžONSONOM, NjUJORK, 21. SEPTEMBAR 2016. GODINE
Učešće srpskih kreatora i dizajnera na Londonskoj nedelji mode
UMETNIČKA IZLOŽBA U AMBASADI SRBIJE
UKUS SRBIJE
PROSLAVA VIDOVDANA U LONDONU
PRIJEM U AMBASADI POVODOM UČEŠĆA BALETSKE ŠKOLE “ASD” IZ BEOGRADA NA PROSLAVI 90. ROĐENDANA KRALJICE ELIZABETE II
"KULTURNA DEMOKRATIJA I DIPLOMATIJA", DEBATA U BRITANSKOM PARLAMENTU
OBELEŽAVANJE STOGODIŠNJICE DOLASKA 27 DEČAKA IZ SRBIJE U ŠKOTSKU
TEKST U TAJMSU O VEZAMA IZMEĐU SRBA I ŠKOTA USPOSTAVLJENIM TOKOM PRVOG SVETSKOG RATA
NAJBOLJA SRPSKA TENISERKA ANA IVANOVIĆ U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U LONDONU
GOVOR NJEGOVOG KRALJEVSKOG VISOČANSTVA PRINCA OD VELSA U NARODNOJ SKUPŠTINI, BEOGRAD
POSETA PRINCA OD VELSA I VOJVOTKINJE OD KORNVOLA REPUBLICI SRBIJI
INVESTICIONI SAMIT ZA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA U ORGANIZACIJI EBRD, LONDON, 22.FEBRUARA 2016.
PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU
GOSTOVANJE LUIZ MILER U AMBASADI
UČEŠĆE PREDSEDNIKA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NA KONFERENCIJI „PODRŠKA SIRIJI I REGIONU”, LONDON, 4. FEBRUAR 2016. GODINE
PREDSEDNIK VLADE VUČIĆ U EMISIJI NEWSNIGHT NA BBC
SARADNJA IZMEDJU JUMKA I BRITANSKE KOMPANIJE FLEKSITOG U IZNOSU OD 1,5 MILIONA FUNTI
Obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta
Arhiva vesti